خانه / غذاهای محلی ایران / حلوا کفگیری

حلوا کفگیری

حلوا کفگیری تبریز

حلوا کفگیری یکی از حلواهای بسیار متنوع و بینظیر تبریز هست . این حلوا بسیار خوشمزه و لذیذه و در بین آذری های عزیز از محبوبیت خاصی برخوردار است.امروز به آموزش آن می پردازیم با ما همراه باشید.

مواد لازم :

۱ لیوان آرد نخودچی

۲ لیوان آرد سفید قنادی

۲ لیوان پودر قند

۵۰ گرم کره

نصف لیوان گردو یا بادام خرد شده ،

۲٫۳ لیوان روغن جامد یا نیمه جامد

۲ قاشق سوپخوری پودر هل

یک قاشق سوپخوری زعفران دم کرده

طرز تهیه:

برای درست کردن حلوا کفگیری ابتدا آرد سفید را با حرارت ملایم حدود ۴۵ دقیقه تفت می دهیم. توجه داشته باشید که حرارت باید خیلی کم باشد تا خامی آرد گرفته شود و رنگ آن نیز زیاد تغییر نکند. حال تابه را از روی حرارت بردارید و آرد نخودچی را داخل آرد سفید الک دهید. سپس دوباره آن را روی شعله قرار دهید و حدود ۱۰ دقیقه با این آرد تفت دهید. آرد ها را الک کنید و بعد کره و روغن را به آن اضافه کنید و به مدت ۵ دقیقه تفت دهید. حال تابه را کنار بگذارید تا کمی خنک شود.
در این میان هل را آسیاب کنید. سعی کنید هل را از قبل آسیاب نکنید زیرا عطر آن از بین می رود، بهتر است همون لحظه آن را آسیاب کنید. بادام یا گردو را نیز در آسیاب بریزید و فقط در حد اینکه کمی خرد بشن آسیاب کنید.

بعد از اینکه آرد خنک شد، نثار را داخل مواد الک کنید. توجه داشته باشید که اگر نثار را الک نکنید داخل حلوا گلوله شکل می شود. سپس پودر هل و زعفران را به آن اضافه کنید و با پشت قاشق نثار را به خورد آرد بدهید این مرحله کمی دشوار است، سعی کنید با تمام قدرتتان نثار را به خورد آرد دهید. بادام یا گردو را نیز اضافه کنید. حالا به کمک دستتان حلوا را فشار دهید تا منسجم شود، حلوا را کنار تابه جمع کنید. سپس کفگیر را داخل حلوا فرو کنید و حلوا را بلند کنید، سپس بشقاب را روی حلوا برگردونید و حلوا را توش برگردانید. حال حلوای شما آماده سرو است.

امیدوارم حلوا کفگیری را درست کنید واز خوردنش لذت ببرید.از اینکه از سایت ما دیدن کردید متشکرم.

منبع: سیری در ایران

درباره رضا.خ

مشاهده بیشتر

کله جوش اصفهانی

کله جوش، غذای خوش عطر اصفهانی ها

دستور پخت کله جوش اصفهانی | یکی از غذاهای محلی ایران و اصفهان کله جوش …