غذای های محلی و ملل

تورتیری وگان

برگرفته از کتاب اثر غذاهای عملگرا بر بیماری‌ها

تورتیری وگان (Vegan_Tourtire) غذایی کانادایی‌فرانسوی و سرشار از مواد مغذی است. ویژگی که این غذا را دارای اهمیت کرده استفاده از توفو است. توفو به‌طورمعمول در غذاهای آسیایی به‌خصوص در شرق و جنوب شرقی آسیا یافت می‌شود. از توفو در بسیاری از جایگزین‌های گوشت به‌عنوان‌مثال سوسیس، سویا و همبرگر توفو استفاده می‌شود، کم‌کالری، شامل کلسترول و یک منبع عالی از پروتئین، آهن و کلسیم است؛ درضمن یک منبع مهم پروتئین به‌ویژه برای گیاه‌خواران و کسانی است که به‌دنبال حرکت به‌سمت یک رژیم غذایی گیاهی هستند‌. توفو ۴۴درصد از نیازهای کلسیم روزانه، ۹درصد منیزیم و ۴۰درصد از آهن را فراهم می‌کند؛ همچنین حاوی مقدار کمی ویتامین K، تیامین، ریبوفلاوین، نیاسین، ویتامین ۶B، فولات، کولین، فسفر، منگنز و سلنیوم است. سویا جزء نخست از توفو و یک منبع کامل از پروتئین در رژیم غذایی است؛ درضمن تمام اسیدآمینه‌های ضروری موردنیاز در رژیم غذایی را ارائه می‌کند. سویا سرشار از چربی‌های اشباع‌نشده و سالم (به‌ویژه اسید لینولنیک امگا ۳ آلفا) است.

مواد داخل تورتیری:

توفوی بسیار سفت:

۲/۵ فنجان؛ ساقه کرفس ریزشده: یک عدد؛ روغن‌زیتون: دو قاشق غذاخوری؛ ریحان: یک قاشق چای‌خوری؛ رب گوجه‌فرنگی: ۱/۲ فنجان؛ برنج پخته‌شده: دو فنجان؛ آویشن: یک قاشق چای‌خوری؛ پیاز متوسط خردشده: یک عدد؛ دارچین: ۱/۲ قاشق چای‌خوری؛ میخک یا فلفل آسیاب‌شده: ۱/۴ قاشق چای‌خوری؛ سس سویا: چهار قاشق غذاخوری؛ تخم کرفس: ۱/۴ قاشق چای‌خوری.

 مواد لازم جهت سس غذا:

روغن‌زیتون: دو قاشق غذاخوری؛آرد: دو قاشق غذاخوری؛ عصاره سبزیجات (یا آب): یک فنجان؛ سس سویا (درصورت تمایل): دو قاشق غذاخوری.

مواد لازم برای تهیه خمیر کلوچه:
آرد تصفیه‌شده: پنج فنجان؛ روغن تردکننده گیاهی: ۵/. کیلوگرم؛ سودا (یا نمک میوه): یک فنجان.

طرز تهیه سس:

روغن‌زیتون را به آرد اضافه می‌کنیم و می‌گذاریم به مدت یک دقیقه با هم بجوشند. در این حال عصاره سبزیجات و سس سویا را به آن اضافه می‌کنیم و اجازه می‌دهیم این عصاره غلیظ شود. از این سس غلیظ به‌اضافه سبزیجات و سس گوجه‌فرنگی برای سرو غذا استفاده می‌کنیم.

طرز تهیه خمیر:

 برای درست‌کردن این غذا به دو پوستۀ کلوچه و سپس به خمیر شیرینی نیاز داریم. برای تهیه آن ابتدا در داخل آرد یک حفره ایجاد می‌کنیم؛ سپس روغن را به آن اضافه و هم می‌زنیم. حاصل، یک خمیر رگه‌رگه‌شده است؛ سپس دوباره در وسط آن یک حفره ایجاد و سودا یا نمک میوه را به آن اضافه می‌کنیم. به‌سرعت سودا را ریخته و می‌پوشانیم تا گاز آن ازبین نرود (دقت کنید تا لحظه‌ای که آن را نمی‌خواهیم با مواد مخلوط کنیم، باز نکنیم)، بعد آن را با مواد مخلوط کنیم. احتیاج به ورزدادن زیاد ندارد؛ فقط به شکل توپ درمی‌آوریم، روی آن را پارچه کشیده و به مدت یک ساعت در یخچال می‌گذاریم.

طرز تهیه مواد داخل خمیر:

ابتدا تابه را گرم می‌کنیم؛ سپس روغن‌زیتون را در آن ریخته، پیاز، کرفس، ادویه‌ها، آویشن، ریحان، دارچین، میخک و تخم کرفس را به ترتیب داخل تابه ریخته و برای دو تا سه دقیقه تفت می‌دهیم تا پیازها اندکی نرم شوند. در ادامه توفو خردشده، رب گوجه‌فرنگی، سس سویا و برنج پخته‌شده را به آن اضافه و به‌خوبی باهم مخلوط می‌کنیم؛ اجازه می‌دهیم تا آب مخلوط‌مان به‌خوبی کشیده شود. خمیر را از یخچال خارج و آن را نصف و به‌صورت دولایه جدا از هم پهن می‌کنیم. روی یک‌لایۀ خمیر تا آنجا که کامل خمیرمان را پر کند مواد می‌ریزیم. اگر خمیر کامل پرشده است، احتیاج به استفاده همه مواد نیست؛ سپس لایه دیگر خمیر را هم روی آن قرار می‌دهیم و با چنگال، دولایه را به‌خوبی به هم وصل می‌کنیم و روی سطح آن چند برش کوچک می‌دهیم تا بخار آن خارج شود. از قبل فر را گرم می‌کنیم و به مدت بیست دقیقه در فر ۳۵۰ درجه فارنهایت می‌گذاریم تا روی آن کاملاً طلایی شود.

روژینا خدارحمی روزبهانی
پروفسور محمد فضیلتی

 

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا