طبیعت گردی

دره چهارفصل

دره پیازچال در نزدیکی تهران قرار گرفته و از جمله سرسبزترین مناطق نزدیک تهران است که برای آخر هفته یک مقصد عالی محسوب می شود. در ادامه با ما همراه باشید تا به اتفاق یکدیگر، دره پیازچال تهران را بهتر بشناسیم.

دره پیازچال تهران در واقع نام دره ‌ای مرتفع در ارتفاعات البرز جنوبی است که دقیقاً مشرف به شهر تهران می باشد. دره پیازچال از مسیر انتهایی مسیر کوهنوردی کلکچال تا قله‌ های دوقلوی آن و تا انتهای دره دارآباد و دو چشمه جاری کشیده شده ‌است. شاید برایتان جالب باشد بدانید این دره تقریباً در تمامی ایام سال و حتی در فصل زمستان هم به نوعی سرسبز می باشد و از جمله مناطق چهارفصل تهران محسوب می شود.

پیازچال در واقع یکی از بهترین مقاصد برای طبیعت گردی و نفس تازه کردن و زدودن غبار خستگی یک هفته کاری و پر تلاش در این هوای سرد و حال و هوای دل انگیز و طبیعت چهارفصل دره پیازچال است. از نظر اطلاعات جغرافیایی و راه پیشرو، جهت دره، شرقی_ غربی و طول دره در حدود ۳ کیلومتر و ارتفاع آن از سطح دریا در ابتدای دره ۲ هزار و ۷۰۰ متر و در انتها ۳ هزار و ۲۰۰ متر است. اگر می خواهید تا در مسیر درست قرار بگیرید از پارکینگ دارآباد به سمت قله دارآباد حرکت کنید.

خبر خوب برای شما این است که از پارکینگ تا تنها کافه موجود در این مسیر حدود ۱۵ دقیقه فاصله است که از پاکوپ سمت راست رودخانه با شیبی تقریباً متوسط شروع و تا کافه سربند غلاک ادامه پیدا می کند و از آنجا به بعد است که مسیر برای شما تا مدتی تقریباً صاف و هموار می شود.

توجه داشته باشید که پس از طی این مسیر و حدود ۳۰۰ متر جلوتر از کافه، وارد پاکوبی خواهید شد که از اولین دره سمت راست شروع شده و به یال شن سیاه و در نهایت قله ختم می شود. برای راهنمایی شما در این محل اولین تابلوی راهنما دیده می شود که با دیدن آن می توانید متوجه شوید که در مسیر درستی قرار گرفته اید. حال اگر به همین مسیر ادامه دهید، در مسیر یال که نهایتاً به خط الراس قله ختم می شود سه پاکوب از پاکوب اصلی یال جدا می شود که شما را به سمت چپ دره و چشمه درازلش هدایت خواهد نمود.

در تقاطع پاکوب دوم پیازچال لوله آب بزرگی وجود دارد که دارای آبی گواراست و متعاقباً شما می توانید آب مورد نیاز خود را از آنجا بردارید. پیشنهاد می کنیم این کار را انجام دهید زیرا باید این نکته را بدانید که تا صعودتان به قله چشمه و آب آشامیدنی دیگری در راه برای شما وجود ندارد. همین راه را اگر ادامه دهید، در ادامه به جاده خاکی و ماشین رو خواهید رسید.

در همین روند، مسیر را از روی یال ادامه دهید تا به خط ‌الراس بالا در ارتفاع ۲ هزار و ۵۰۰ متر برسید. از اینجا با تغییر زاویه ۹۰ درجه به سمت چپ و از روی خط الراس مسیر را ادامه دهید. پس از دقایقی به یک ساختمان و سیم خاردارهای منطقه نظامی متروکه می رسید و با ادامه مسیر بر روی خط ‌الراس به قله ۳ هزار و ۱۷۰ متری دارآباد خواهید رسید.

شگفتی های موجود در مسیر دره پیازچال تهران همین جا تمام نمی شود و هنوز هم ادامه دارد. با گذر از قله های چپ دره با ارتفاع ۳ هزار و ۱۸۰ متر، قله چمبره بند با ارتفاع ۳ هزار و ۱۶۰ متر، شهربانو کُشک با ارتفاع ۳ هزار و ۳۰۰ متر به قله سیاه بند به ارتفاع ۳ هزار و ۳۲۰ متر خواهید رسید.

پس از قله سیاه بند با عبور از چند متر از مسیر ریزشی سنگلاخی میان ‌بر، از میان سنگ های موازی به سوی گردنه لو پهنه در ارتفاع ۳ هزار و ۱۸۰ متری سرازیر خواهید شد. پس از رسیدن به این نقطه، مسیرتان را به سوی ارتفاعات غربی هدایت نمایید. سپس از یک مسیر سنگلاخی بالا بروید تا به بند لارکرور در ارتفاع ۳ هزار و ۳۸۰ متری دامنه البرز برسید.

تبریک می گوییم شما در گردش در دره پیازچال تهران به نقطه ای رسیده اید که دیگر می توانید به هر کجا که در این منطقه بخواهید، بروید. به طور مثال، در قله دارآباد جان پناه سنگی کوچکی وجود دارد. زیربنای این جان پناه ۴۰ متر است و دارای یک اتاق مستطیلی شکل و سقفی شیروانی به شکل نیمه ای استوانه ‌ای و بدنه ‌ای سنگی است که در آن حدود ۱۵ نفر می توانند در یک زمان واحد به راحتی استراحت کنند.

عبور از خط الراس نیازمند مهارت و تجربه کافی در کوهنوردی است و حتماً باید با افرادی طی شود که قبلاً این مسیر را رفته ‌اند و کوهنوردانی حرفه ای هستند. در این دره هر چیزی که شما را در یک کوهنوردی و طبیعت گردی جانانه نیاز دارید تا به هر آنچه که باید ببینید برسید، خواهید رسید البته باید حتماً مقررات لازم برای کوهنوردی و طبیعت گردی را انتخاب نمایید. توجه داشته باشید که از قله دارآباد تا گردنه پیازچال در صورت شرایط مساعد جوی و مسیر حداقل ۵ ساعت زمان لازم است.

برای اینکه به دره پیازچال تهران بروید، به این نکات حتما توجه نمایید:

  • قبل از رفتن به پیازچال حتماً وضع آب و هوا را چک کنید.
  • یکی از نکاتی که باید در نظر بگیرید این است که یک مسیر جایگزین در مواقعی که هوا بد می شود، دچار جراحت یا مریضی می شوید یا مشکلات دیگر پیش می آید، برای ادامه پیمودن مسیر دره پیازچال در تهران داشته باشید.
  • در طول مسیر کوهنوردی خود در راه رسیدن به دره پیازچال تهران به صورت مناسب آب بنوشید تا آب بدنتان در طول سفر کم نشود.
  • وسایلی مانند ژل آتش‌ زنه، پارچه های الکلی و وسایلی از این قبیل برای روشن کردن سریع آتش به دردتان می خورد پس سعی کنید در طول کوهنوردی و طبیعت گردی در دره پیازچال همراه داشته باشید.
  • کیسه زباله سنگین برای حفاظت از باران های اضطراری، سرپناه و وسایل و لباس‌ های گرمایشی و یک سوت برای درخواست کمک، از لوازم بقا در طبیعت هستند که به دردتان می خورد پس یا این وسایل را به همراه داشته باشید یا مهارت های خود را بهبود ببخشید.
  • شما در کیف کمک های اولیه خود باید حداقل مقادیری از داروهای مسکن و ضد درد و تورم مثل ژلوفن را به همراه داشته باشید. همچنین یکی باند کشی برای مواقع ضروری و مواد اولیه برای درمان زخم و خونریزی همچون پماد آنتی بیوتیک، گاز استریل، باند کوچک، چسب های نواری جنس خوب و برخی از وسایل دیگر برای شما از وسایل ضروری کوهنوردی و طبیعت گردی در دره پیازچال تهران بلکه هر مقصد دیگری لازم می شود.
  • کرم ضد آفتاب و عینک دودی است که از ضروریات سفر محسوب می شوند و از مزیت های آنان لازم نیست زیاد بگوییم.
  • بهتر است خوراکی های مقوی با خود به همراه داشته باشید که از جمله آنها می توان به دانه های روغنی، بادام، انجیر خشک و … اشاره کرد.
  • یک جفت کفش مناسب کوهنوردی راحت و سبک یا در مواقعی کتانی ‌های با کیفیت برای کوهنوردی که مناسب هستند را انتخاب کنید.
  • این وسایل به شما برای پیدا کردن مسیرتان کمک می کند. حتی ساده ترین قطب نما هم می تواند جزو وسایل ضروری برای طبیعت گردی باشد که به دردتان می خورد.
  • جوراب های مناسب طبیعت گردی، رطوبت اضافی پوست شما را از بین می برند و برای شما مثل یک کفپوش عمل می کنند پس نتیجه می گیریم مخصوصاً برای همچین مسیری از این جوراب ها استفاده نمایید.
  • یک شال و کلاه گرم، لوازم کوچکی هستند و وزن چندانی ندارند اما حتی از یک ژاکت اضافه در گرم نگه داشتنتان موثر است.

مجله اینترنتی گردشگری سپاهان (کوله)

شیما پاژخ

نوشته های مشابه

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا