دسته بندی نشده

شیرینی های سنتی خوزستان

شیرینی های سنتی خوزستان

در استانهای جنوبی ایران به خصوص استان خوزستان علاوه بر غذاهای سنتی بسیار خوشمزه شیرینی های سنتی و نانهای خوشمزه ای که اکثرا خانگی هستنتد مورد توجه گردشگران و مسافران می باشد . شیرینی های سنتی خوزستان شاید تنوع بالا و زیادی نداشته باشنداما طعمی بینظیر دارند و مهم تر از همه از مواد مغذی تهیه میشوند .برای آشنا شدن با آنها با سیری در ایران همراه باشید .

رنگینک

رنگینک نه تنها شیرینی سنتی استان خوزستان است بلکه می توان آن را در سایر شهرهای جنوبی ایران مثل بوشهر، بندرعباس، جهرم و … نیز یافت. پایه اصلی این شیرینی خرمای اعلای جنوب است که روی آن را با مایعی مخصوص که ترکیبی از آرد گندم بو داده و روغن است، می پوشانند. برای آن که رنگینک را مفصل تر تهیه کنند گاهی داخل خرما، گردو می گذارند. برای تزیین رنگینک از مغز پسته و پودر دارچین و پودر نارگیل می توان استفاده کرد.

شیرینی های خوزستان

کلوچه شوشتری

کلوچه شوشتری یکی از خوشمزه ترین شیرینی های این شهر است که به خاطر بافت نرم و مزه دلپذیرش بسیار محبوب است. کلوچه شوشتری از موادی مثل آرد، شیر، شکر، روغن، مایه خمیر و زیره تهیه می شود. کلوچه شوشتری را معمولا مثل باقلوا در سینی پهن می کنند و بعد از پخت برش می دهند.

کلوچه خرمایی دزفول

این شیرینی خوشمزه مخصوص شهرستان دزفول است اما می توانید به راحتی آن را در مغازه ها و شیرینی فروش های شهرهای دیگر خوزستان هم پیدا کنید. برای تهیه کلوچه خرمایی از خرمای له شده به عنوان مغز کلوچه و برای تهیه نان آن از خمیر مایه، شکر، شیر، گاهی زیره، روغن، آرد و … استفاده می کنند. این شیرینی هم به صورت کلوچه های گرد تهیه می شود و هم به صورت نان های بزرگ که آن ها را بعد از پخت، تکه تکه و با کنجد تزیین می کنند.

شیرینی های خوزستان

لوز کنجدی دزفول یا حلوا کنجدی

لوز کنجدی را تقریبا همه جای ایران می توانید پیدا کنید؛ شیرینی خوشمزه ای که با مقدار زیادی کنجد، کره، شکر و گاهی گردو تهیه می شود؛ اما شیرینی کنجدی های شهر دزفول از محبوبیت خاصی برخوردار هستند و به نوعی شرینی سنتی این شهر قلمداد می شوند.

حلوا ارده

حلوا ارده شیرینی ست که می توانید به راحتی آن را در بسته بندی های مختلف و یا به صورت باز در مغازه ها پیدا کنید؛ اما برای خوزستانی ها حلوا ارده یک شیرینی سنتی است که گاهی در خانه ها هم تهیه می شود. برای تهیه حلوا ارده از مقدار زیادی کنجد، شکر، هل، گیاه چوبک و… استفاده می شود و آن را با انواع مغزها مثل پسته و همچنین پودر نارگیل تزیین می کنند.

حلوا خرمایی

این حلوای بسیار خوشمزه از موادی مثل خرما، آرد گندم، روغن مایع، زعفران، گلاب و دارچین تهیه می شود. برای پخت حلوا ابتدا آرد را حرارت می دهند، سپس خرمای له شده را با آن مخلوط می کنند و بعد روغن، گلاب، زعفران و دارچین را به آن اضافه می کنند. این حلوا شیرینی خود را از خرما می گیرد و احتیاجی به شکر ندارد.

شیرینی های خوزستان

حلول قپیت یا حلوا سفید

این حلوا در دزفول و شوشتر از محبوبیت بالایی برخوردار است و برای تهیه آن از سفیده تخم مرغ، شکر، زردچوبه و گاهی روغن حیوان تهیه می شود. این حلوا یکی از شیرینی های قدیمی این استان است که شباهت زیادی هم به یکی از سوغات همدان به نام انگشت پیچ دارد.

شیرینی های سنتی خوزستان

عسلیه دزفولی یا خنجربانی

برای تهیه این شیرینی از رنگ های خوراکی، شکر و آرد استفاده می کنند. عسلیه دزفولی شباعت زیادی به آبنبات های رنگی دارد که به صورت سنتی تهیه می شود. برای درست کردن عسلیه ابتدا شکر و آب را حرارت می دهند تا شربت غلیظی به دست بیاید سپس آن را از روی حرارت برمی دارند تا کمی سرد شود، بعد از سرد شدن رنگ خوراکی را به آن اضافه می کنند و شربت را با قاشق به صورت جدا جدا داخل سینی که از قبل با آرد پوشانده شده می ریزند و می گذراند سرد شود.

منبع : سیری در ایران

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا