خانه / غذاهای محلی ایران / کوکو نخود فرنگی

کوکو نخود فرنگی

کوکو نخود فرنگی یک غذا‌ی ایرانی

این غذا همانند دیگر غذا‌های ایرانی سالم و مقوی است. این کوکو یک غذای خوش طعم و عالی می‌باشد که با استفاده از نخود فرنگی درست می‌شود.این غذا را می‌توانید در ماه مبارک رمضان به عنوان افطاری میل کنید. تهیه این غذا در منزل به راحتی و با کمترین هزینه صورت می‌گیرد. اگر شما بتوانید این کوکو را به شکلی زیبا تزئین کنید می‌تواند به سفره شما جذابیت و چهره‌ای خاص ببخشد. برای تهیه کوکو نخود فرنگی از سیب زمینی و نخود فرنگی پخته و پیاز، سیر، جعفری خرد شده، تخم مرغ، روغن مایع، نمک، فلفل، ادویه کاری و زردچوبه و پودر زیره استفاده می‌شود که در ادامه مقدار آن‌ها را تعیین کرده ایم. انواع کوکو‌ها غذا‌هایی هستند که با استفاده از مواد اولیه سالم و انواع سبزیجات تهیه می‌شود به همین دلیل بسیار مقوی هستند و برای بدن مفید می‌باشند.

طرز تهیه تمام کوکو‌ها بسیار مشابه هم هستند و تفاوت آن‌ها فقط در مواد اولیه‌ی آن‌ها می‌باشد. اگر می‌خواهید این غذا را به صورت رژیمی استفاده کنید باید از روغن کمی استفاده کنید و زمانی که کوکو‌ها پخته شدند در یک پارچه آشپزخانه یک بار مصرف قرار دهید تا روغن اضافی آن گرفته شود. به دلیل اینکه در این کوکو از گوشت قرمز استفاده نشده است برای گیاه خوران نیز یک غذای مناسب می‌باشد. طعم این کوکو بسیار عالی و لذیذ می‌باشد به طوری که تمام افراد طرفدار این غذا می‌باشند. از این کوکو می‌توانید در وعده ناهار نیز استفاده کنید. کوکو نخود فرنگی را می‌توانید به صورت زیبا تزئین کنید تا ظاهر سفره‌ای زیبا داشته باشید با این کار اشتهای افراد خانه را تحریک می‌کنید و می‌توانید خوردن غذا را لذت بخش کنید. کوکو لوبیا سبز، کتلت لوبیا سفید، کوکو سبزی و کوکو کدو سبز از انواع کوکو‌های ایرانی هستند که شما می‌توانید با پخت آن‌ها در برنامه غذایی تان تنوع ایجاد کنید.

مواد لازم

سیب زمینی متوسط: ۴ عدد
نخود فرنگی پخته: نصف پیمانه
پیاز متوسط: یک عدد
سیر: دو حبه
جعفری خرد شده: یک قاشق غذاخوری
تخم مرغ: ۳ عدد
روغن مایع: به مقدار لازم
نمک: به مقدار لازم
فلفل: به مقدار لازم
زردچوبه: به مقدار لازم
ادویه کاری: به مقدار لازم
پودر زیره: به مقدار لازم

مراحل پخت

ابتدا پوست سیب زمینی‌ها را بگیرید و آن‌ها را رنده ریز کنید.
سپس آب سیب زمینی‌ها را بگیرید و پیاز و سیر رنده شده را به سیب زمینی‌ها اضافه کنید.
تخم مرغ را به مواد اضافه کنید و هم بزنید.
سپس نمک، فلفل، زردچوبه، پودر زیره و ادویه کاری و جعفری خرد شده را اضافه کرده و همه‌ی مواد را به خوبی مخلوط کنید.
در آخر نخود فرنگی پخته شده را اضافه کنید و با بقیه مواد خوب مخلوط کنید.
در یک ماهیتابه نچسب مایه کوکو را ریخته و اجازه دهید یک طرف آن سرخ شود.
سپس آن را برش زده و برش گردانید تا طرف دیگر آن هم سرخ شود.
می‌توانید از مایه کوکو قاشق قاشق برداشته و داخل ماهیتابه بریزید.

منبع : سیری در ایران

درباره رضا.خ

مشاهده بیشتر

کله جوش اصفهانی

کله جوش، غذای خوش عطر اصفهانی ها

دستور پخت کله جوش اصفهانی | یکی از غذاهای محلی ایران و اصفهان کله جوش …