انواع گردشگری

گردشگری بیابان

گردشگری بیابان چیست ؟

در این مطلی می خواهیم شما را با نوع دیگری از گردشگری آشنا سازیم . گردشگری بیابان چیست ؟ بیابانگردی به ویژه برای بسیاری از ساکنان کشورهای اروپایی که از نعمت این بوم طبیعی جهان بی بهره اند , یکی از زمینه های گردشگری پر جاذبه محسوب می شود .

سیمای منحصر بفرد بیابانها که در بسیاری از مناطق آذین یافته به تل ماسه های روان است , زندگی جانوری و گیاهی آن , آرامش و افق دید بی نظیر آن ,سختی و شدت شرایط اقلیمی و تفاوت های بسیار میان شب و روز از این حیث یادمان های تاریخی و تطابق هایی که زندگی انسانی در طول زمان در پهنه های بیابانی یافته است در کنار فصص و داستان هایی که برای بیابان روها ,کاروان ها و بیابانگردها رخ داده است , همواره بیابان را به یکی از جاذبه های بی بدیل طبیعت تبدیل نموده و گردشگران را مشتاق به بازدید از بیابان و تجربه کردن شرایط بیابانی نموده است .

حتی گروهی از گردشگران ماجراجو , باپذیرش سختی های فراوان برای گذر از بیابان های بزرگ و تاب شرایط سخت بیابانی , سفرهایی پر ماجرا را برای خود رقم زده اند . شرایط یاد شده , بیابان را به عنوان یک اکوسیستم پایدار بر روی کره زمین که به سبب ویژگی های جغرافیایی و اقلیمی پدید آمده و به پایداری بوم شناختی رسیده است را به یکی از کانون های گردشگری در طبیعت تبدیل نموده و گردشگران بسیاری را به خود مجذوب نموده است .

امروز برخی از کشوره۹ا مانند تونس تنها از گردشگری در بیابانهای خود سالانه حدود سه میلیارد دلار درآمد کسب می نمایند .

این درحالی است که رونق گردشگری در بیابان یا بیابانگردی نه تنها سبب بازده اقتصادی برای گستره وسیعی از کشور که ظرفیت های تولید کشاورزی و صنعتی رقابتی ندارد , فراهم می آورد بلکه برخی شیوه های سنتی فراموش شده مانند شتر بانی را احیا می کند , ارزش های تاریخی به فراموش سپرده شده بیابانهای ایران را زنده خواهد نمود و خود زمینه ساز شناخت و مطالعه بیشتر بیابانهای ایران , ایجاد بانک اطلاعات جغرافیایی , تهیه نقشه و ممیزی طبیعی بیابانهای کشور و بازسازی کاروانسراهای بیابانی خواهد شد .

از بیابانهای حائز اهمیت برای گردشگری می توان به مسیرهای بیابانی مارکوپولو , ناصر خسرو , ابن بطوطه , آلفونس گابریل و سون هدین اشاره نمود . از دیگر کویرهای مهم ایران می توان به کویر مرنجاب , دره انجیر , خارتوران , طبس , ریگ پنج انگشت , دق سرخ , دق پترگان , دق محمد آباد , حاج علی قلی , زار آلاگل , ساه کوه اردکان , کفه طاقستان , مرک نی ریز , میان دشت , عقدا , چاه غیب , دق بیارجمند , روح مرغوم , ساغند , ابرکوه , بجستان و مروست اشاره نمود .

منبع : سیری در ایران

نوشته های مشابه

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا