غذاهای محلی ایران
خرما پلو

طرز تهیه خرما پلو اهوازی لذیذ
خرما پلو یک غذای خوشمزه و شیرین است که طرز تهیه بسیار راحتی دارد. این غذا را میتوانید با گوشت یا مرغ و یا حتی فقط با خرما تهیه کنید.
خرما پلو یک غذای خوشمزه و مقوی مخصوص اهواز است. این غذای سرشار از مواد مغذی و ویتامین در ماه مبارک رمضان بسیار مورد استقبال قرار میگیرد.
پس شما هم دست به کار شوید و این غذا را درست کنید تا از خواص خرما و سایر مواد مغذی آن بی بهره نمانید.
در ادامه این مقاله طرز تهیه خرما پلو غذای مخصوص اهواز را خواهید خواند.
طرز تهیه خرما پلو
طرز تهیه خرما پلو
| مواد لازم (برای ۳ نفر) | |
| خرما | ۱ لیوان |
| شیر | ۲ لیوان |
| برنج | ۱ لیوان |
| کشمش | ۱/۲ استکان |
| کره اب کرده | ۱ استکان |
| زعفران | ۱/۲ قاشق چای خوری |
| گوشت چرخکرده | ۲۵۰ گرم |
| نمک | به مقدار لازم |
زمان لازم برای آماده شدن خرماپلو ۲ ساعت
دستور تهیه خرما پلوی اهوازی
- ابتدا هسته و پوست خرماها را بگیرید و آنها را همراه با کره در تابه سرخ کنید تا براق شوند.
- برنجی که قبلا خیس خورده را بشویید، آن را همراه با شیر، نمک و زعفران مخلوط کنید و روی شعله متوسط بگذارید تا برنج بپزد و آماده دم کردن شود.
- وقتی آب برنج تمام شد و آماده دم کردن شد، کشمشهای شسته شده را به آن اضافه کنید و در قابلمه را همراه با دمی بگذارید تا برنج خوب دم بکشد.
- در یک ظرف جدا گوشت چرخکرده را با کمی نمک و فلفل مخلوط کنید و خوب آن را ورز دهید.
- گوشتها را در تابه سرخ کنید.
- یک ربع آخر مانده به دم کشیدن برنج گوشتها و خرماهای سرخ شده را روی برنج بریزید و صبر کنید تا برنج خوب دم بکشد.
- پس از یک ربع خرماپلو شما آماده سرو است.

نکات تکمیلی برای پخت خرماپلو
- توجه کنید برای این غذا از خرماهای سفت و بزرگ استفاده کنید.
- میتوانید گوشت چرخکرده این غذا را حذف کنید و به جای آن گردو بریزید. اگر مایل به اضافه کردن گردو بودید آن را از شب قبل در آب خیس کنید تا نرم شود.
- اگر وقت و حوصله دارید میتوانید گوشت چرخکرده را به شکل و اندازه خرما در بیاورید و آن را بین خرما قرار دهید؛ سپس خرماها را روی برنج بگذارید.
- میتوانید هنگام دم کردن برنج کمی دارچین نیز روی آن بپاشید.
- خرما پلو را به دلیل طبع گرمی که دارد میتوانید با ماست و خیار یا ترشی نوش جان کنید.
- میتوانید گوشت چرخکرده را حذف کنید و به جای آن در کنار پلو کمی ماهیچه آب پز سرو کنید.
منبع : مجله ستاره




