دسته بندی نشدهغذای های محلی و ملل

کروستینی ایتالیایی

طرز تهیه کروستینی ایتالیایی

کروستینی در زبان ایتالیایی به معنی تست کوچک است که شامل یک ورقه نان تست یا گریل شده است. برای تهیه کروستینی اغلب نان چاپاتا به کار می‌رود و با روغن‌زیتون، نمک و فلفل مزه دار می‌شود. پایه اصلی همان برشته کردن نان در فر است و مواد روی این نان می‌تواند مثلاً لوبیا، ماست چکیده، پنیر خامه‌ای یا پنیر بز، سالاد الویه، بورانی اسفناج، بادمجان یا هر ترکیبی از گوشت و سبزیجات و حبوباتی باشد که دوست داریم.

کتاب اثر غذاهای عملگرابربیماریها

مواد لازم

نصف قاشق چای‌خوری نمک

نصف قاشق چای‌خوری فلفل سیاه

۲ عدد گوجه‌ فرنگی کوچک

یک عدد پیاز کوچک

برای کرم روی نان:

۳۰۰ گرم سالمون دودی

روغن‌ زیتون

۷۵ گرم پنیر خامه‌ای

قاشق غذاخوری آب‌لیمو تازه

۱ قاشق چای‌خوری رب گوجه‌فرنگی

یک عدد نان باگت بزرگ

یک قاشق غذاخوری کیپر ریز خردشده

طرز تهیه

گوجه‌فرنگی و پیاز را ریز خرد می‌کنیم و در یک کاسه باهم مخلوط می‌کنیم و نمک و فلفل می‌زنیم و به مدت ۱۵ دقیقه کنار می‌گذاریم. پنیر خامه‌ای، آب‌لیمو، کیپر و رب گوجه‌فرنگی را مخلوط می‌کنیم. در این مرحله کرم روی نان آماده است. نان باگت را برش می‌زنیم و دو طرفان را روغن‌زیتون می‌زنیم و به مدت ۴ دقیقه در یک تابه‌ی بزرگ حرارت می‌دهیم تا تست شود (هر طرف ۲ دقیقه) و شما می‌توانید با استفاده از تستر نان، نان را تست کنید. روی نان تست‌شده مخلوط کرم می‌زنیم و روی آن پیاز و گوجه می‌ریزیم. سالمون ها را برش می‌زنیم و روی هر نان تست چندتکه سالمون قرار می‌دهیم

سالمون نوعی ماهی روغنی است. گوشت آن سفت و پرچرب بوده و چربی در تمام قسمت‌های گوشت پراکنده است. چربی این آبزی همچون ماهی تن از نوع غیراشباع و حاوی اسیدهای چرب امگاـ ۳ است. پروتئین آن باکیفیت و حاوی اسیدهای آمینه ضروری است. ریزمغذی‌هایی چون ید، کلسیم، فسفر، سلنیوم، آهن، سدیم، پتاسیم و ویتامین‌های B۱۲، A و D در گوشت آن به‌وفور یافت می‌شود. ـ گوشت سالمون به دلیل وجود برخی رنگ‌دانه‌های کارتنوییدی به این رنگ گرایش یافته است. این رنگدانه‌ها، آنتی‌اکسیدان‌های قوی و فعالی هستند که با ورود به بدن موجب رشد و سلامت سلول و بافت‌های بدن شده و با جذب رادیکال‌های آزاد مضر که براثر فعل‌وانفعالات شیمیایی در بدن ایجاد می‌شوند از تخریب و تکثیر بیش‌ازحد سلول و ایجاد تومورهای سرطانی جلوگیری می‌کند. مصرف این ماهی به‌خصوص برای پیشگیری از ابتلا به سرطان سینه توصیه می‌شود. سرشار از ماده‌ای معدنی به نام سلنیوم است. سلنیوم این ماهی از ماهی تن و هرینگ بالاتر بوده و با تقویت سیستم ایمنی بدن، خطر عفونت‌ها را کاهش داده به دلیل داشتن امگاـ ۳ قابل جذب، خاصیت ضدالتهابی داشته و اثر مطلوبی در کاهش دردهای مفصلی و روماتیسمی دارد. این اسید چرب ضروری با گشاد کردن عروق خونی و ایجاد تعادل در میزان فشار و چربی خون خطر بروزحمله قلبی را کاهش داده و شانس زنده ماندن بعد از سکته قلبی را افزایش می‌دهد این ماهی یکی از بهترین منابع غیرلبنی ویتامین D است. میزان ویتامین D آن از دیگر ماهی‌ها بالاتر و به جذب کلسیم و رسوب مواد معدنی به داخل سیستم اسکلتی کمک می‌کند. ویتامین B۱۲ آن کم‌خونی همراه با عوارض عصبی را التیام‌ بخشیده و میزانید آن که از میگو، گوشت قرمز و مرغ بیشتر است، برای سنتز (تولید) هورمون‌های تیروئیدی نافع است.

نکات کلیدی

برخی از انواع سالمون حاوی سطوحی از جیوه هستند، اما در کل سطح جیوه در این ماهی پایین یا همسان با ماهی‌های دیگر است. به دلیل آنکه سالمون یکی از پرچرب‌ترین انواع ماهی‌هاست، برای اشخاصی که قصد کاهش وزن دارند، مناسب نیست. میزان سدیم این ماهی در مقایسه با آبزیان دیگر درصدی بالاتر بوده و بیماران مبتلا به پرفشاری خون باید در مصرف آن محتاط باشند. مصرف این ماهی برای دارندگان هر چهار گروه خونی OABAB مفید می‌باشد. کِیپر (caper) یک میوه متداول در غذاهای مدیترانه‌ای،‌ قبرس،‌ و ایتالیا می‌باشد که در ایران به آن گلک می‌گویند. کیپر از گیاهان سنتی مناطق مدیترانه به حساب می‌آید که البته در اکثر نقاط ایران هم پیدا می‌شود. کیپر یک جزء جدانشدنی از غذاهای ایتالیایی مخصوصاً غذاهای سیسیلی و جنوب ایتالیا می‌باشد. از کیپر به وفور در انواع سالادها، سالادهای پاستا، پیتزا،‌ خوراک‌های گوشتی و انواع سس‌های پاستا استفاده می‌شود. این میوه کاربرد فراوانی در انواع ترشی‌ها نیز دارد.

 خواص درمانی کیپر:

 کیپر در کاهش نفخ تأثیر داشته و خاصیت ضد رماتیسمی دارد و جهت درمان تصلب شرایین و از بین بردن عفونت کلیه به کار می‌رود. مصارف آن در رفع آب آوردن (hydropisie)، بالا بردن مقاومت بدن در برابر سرماخوردگی. اثر بر انگل لیشمانیا اثر ضد میکروبی اثر ضدالتهابی رفع کم‌خونی و رنگ‌پریدگی دختران جوان رفع ضعف عمومی همراه با ضعف اعصاب و همچنین در نقرس معمول بوده است، مطالعات جدید اثر مفید آن را در هیستری و حالات عصبی دیگر تأیید نموده است.

 احتیاط:

 افرادی که مشکل فشارخون دارند در مصرف کیپر کنسروی احتیاط کنند و قبل از مصرف برای یک ساعت آن را در آب خیس دهند تا کمی از نمک آن شسته شود. همچنین کیپر می‌تواند سرماخوردگی را درمان کند.

محققان آمریکایی ثابت کرده‌اند که روغن‌زیتون صد در صد طبیعی دارای خواص ضدالتهابی مشابه ایبوپروفن است. پولیفنول‌های موجود در روغن‌زیتون مانند هورمون‌های واقعی عمل می‌کنند برای همین باعث تقویت استخوان‌ها می‌شوند. درواقع در جریان هضم غذا پولیفنول های روغن‌زیتون، کلسیم و ویتامین D را جذب می‌کنند و سپس آن‌ها را به استخوان‌های ما می‌رسانند. برای همین توصیه می‌کنیم زنان بالای ۴۵ سال که بیشتر در معرض پوکی و شکستگی استخوان قرار دارند حتماً از این روغن استفاده کنند

 اگر مشکل هضم غذا و یبوست دارید به سراغ روغن‌زیتون بروید. روغن‌زیتون همچنین از تشکیل سنگ کلیه و مثانه جلوگیری می‌کند.

روغن‌زیتون میزان کلسترول بد خون LDL را پایین می‌آورد. می‌پرسید چرا؟ به خاطر اینکه سرشار از اسید اولئیک از خانواده‌ی امگا ۹ ها است. امگا ۹ نقش مهمی در پیشگیری از بیماری‌های قلبی عروقی ایفا می‌کند به خاطر اینکه باعث افزایش میزان کلسترول مفید HDL و کاهش کلسترول بد خون می‌شود. توصیه می‌کنیم روغن‌زیتون را به همراه روغن کلزا، روغن گردو، روغن انگور که سرشار از اسیدهای چرب امگا ۳ هستند مصرف کنید. در این صورت خواص ضدکلسترولی آن بیشتر می‌شود.

 کسانی که بیماری قند دارند پیاز خام را در برنامه غذایی خود قرار دهند.

 کسانی که قند خونشان کمتر از حد طبیعی است از خوردن پیاز خودداری کنند.

 برای رفع بوی پیاز بعد از خوردن کمی گردو دارچین یا جعفری بجوید.

 کسانی که دچار ورم‎های مفصلی مخصوصاً ساق پا می‎باشند از شربت پیاز به‎خصوص خود پیاز استفاده کنند.

 کسانی که دستگاه هاضمه ضعیفی دارند کمتر پیاز استفاده کنند.

 پیاز برای بیماران ریوی و عفونت مفید است.

 کسانی که می‎خواهند چربی خونشان کم شود روزانه ۶۰ گرم پیاز خام بخورند.

گوجه‌فرنگی از دسته سبزیجات سرد است. از خوردن گوجه به‌صورت نارس اجتناب کنید زیرا دارای ماده سولانین است. این سبزی برای تقویت بینایی بسیار مفید و مؤثر است همچنین به رشد و ترمیم استخوان‌ها بخصوص در کودکان کمک زیادی می‌کند. کسانی که دردهای عصبی دارند می‌توانند با مصرف این میوه تا حد زیادی درد خود را تسکین دهند.

 کسانی که بیماری قند دارند روزی یک لیوان یا ۲ لیوان آب گوجه‎فرنگی ۴ روز در ماه (هفته‌ای یک روز) بخورند.

 سعی کنید با غذاهای نشاسته‎ای گوجه‎فرنگی بخورید چون باعث زودهضم شدن آن‌ها می‎شود. افراد چاق برای کم شدن وزن آن‎ها می‎توانند صبحانه از نان جو همراه با گوجه‎فرنگی خام استفاده کنند.

برگرفته از کتاب اثر غذاهای عملگرابربیماریها

روژینا خدارحمی روزبهانی

پروفسور محمد فضیلتی

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا