بریون اصفهان چیست و چرا به آن بریانی میگویند؟ آموزش کامل بریون اصفهان

بریانی اصفهان چیست؟ اگر تا به حال به اصفهان سفر کرده باشید، حتماً نام غذای معروف این شهر یعنی «بریون» یا همان «بریان اصفهان» را شنیدهاید. خیلیها این غذا را با «بریانی» هندی اشتباه میگیرند، در حالیکه هیچ ارتباطی با آن ندارد. در واقع، بریانی اصفهان نوعی غذای ایرانی است که با گوشت گوسفندی تهیه میشود و طعم اصیل و سنتی دارد.
بریان یا بریونی؟

نکته مهمی که بسیاری نمیدانند این است که «بریان» نام خود غذاست و «بریونی» به مکانی گفته میشود که این غذا در آن پخته میشود؛ درست مانند اینکه در مغازه «کبابی» کباب میخوریم، در مغازه «بریونی» هم بریان طبخ میشود. پس بریان اسم غذا است و بریونی همان محل پخت و فروش آن به حساب میآید.
غذای بریون چیست؟

غذای بریون چیست؟ این غذای سنتی و لذیذ اصفهانی از گوشت و چربی گوسفندی، ادویههای خوش عطر، زعفران دم کرده، خلال بادام و زرشک درست میشود و همراه با نان سنگک تازه سرو میگردد. عطر ادویهها و بافت لطیف گوشت باعث میشود بریون اصفهان یکی از پرطرفدارترین غذاهای ایران باشد.
مواد لازم برای تهیه بریون اصفهان
- گوشت سردست گوسفندی: ۱ کیلوگرم
- چربی گوسفند: ۲ تا ۳ تکه
- پیاز متوسط: ۲ عدد
- زردچوبه، فلفل سیاه، دارچین: به مقدار دلخواه
- نمک: ۱ قاشق مرباخوری برای گوشت و ۱ قاشق غذاخوری برای آبگوشت
- روغن مایع: ۱ استکان
- زعفران دم کرده: ۲ قاشق غذاخوری
- خلال بادام و زرشک: از هر کدام ۱ پیمانه
طرز تهیه بریان اصفهان

ابتدا گوشت و چربی را با پیاز و ادویهها در قابلمهای بزرگ بپزید تا کاملاً نرم شوند. سپس آنها را چرخ کنید و هنگام چرخکردن کمی آب گوشت اضافه کنید تا ترکیب پوک و لطیفی به دست آید. بعد از آن، زعفران، فلفل و دارچین را بیفزایید. در تابهای جداگانه زرشک و خلال بادام را با شکر و زعفران دمکرده تفت دهید.
در ادامه، کفگیرهای مخصوص بریان را آماده کرده، اندکی آب گوشت در کف آنها بریزید و گوشت چرخ کرده را داخلشان پهن کنید. هر کفگیر را روی شعله ملایم قرار دهید تا یک طرف گوشت طلایی شود. سپس آن را برگردانید و روی نان سنگک چربشده قرار دهید. بریان آماده است و میتوانید آن را با زرشک و خلال تزئین کنید.
جمعبندی
پس اگر از خود میپرسید «بریانی چیست»، «بریون اصفهان چیست» یا «غذای بریونی چیست»، پاسخ روشن است: بریان، نام غذاست و بریونی، مکانی برای پخت آن. بریان اصفهان یکی از اصیلترین نمادهای فرهنگ غذایی اصفهان است که با طعم غنی و بافت خاصش جایگاه ویژهای در سفره ایرانیها دارد.
