حلیم اراکی یک غذای پرطرفدار
حليم از غذاهای محبوب ماه رمضان است كه در سرتاسر ايران كم و بيش به يک روش طبخ می شود اما اراكی ها از اين قاعده مستثنی هستند. در ادامه روش تهيه حليم اراكی را مي خوانيد. نوش جان!
در قدیم تهیه هلیم به زمان بسیار زیاد و زحمتی چه بسا طاقت فرسا نیاز داشت. چون آن روزها نه از دیگهای مرغوب و مناسب کنونی خبری بود و نه از دستگاههای صافکننده هلیم، لذا هلیم پزها مجبور بودند که با امکانات کم و به خرج دادن صبر و بردباری و تلاش طولانی مدت، به پختن و آماده کردن هلیم، با کیفیت خوب و مرغوب بپردازند. به همین خاطر شاید به دلیل اینکه در جهت آماده شدن هلیم صبر زیاد و زحمت فراوانی به کار برده میشد و لغت حلیم هم از ریشه «حلم» و «بردباری» است گمان میرفته که نام این غذا هم از ریشه این کلمه باشد و این موضوع باعث شد تا کمکم حلیم به جای هلیم در اذهان مردم جای گیرد.
مواد لازم برای تهیه حلیم اراکی برای ۴ نفر :
-بلغور گندم ۱ پیمانه
-آب قلم یا آب معمولی ۳ پیمانه
-نمک ۱ قاشق چایخوری
-روغن زیتون یا کنجد ۱ قاشق سوپخوری
-دارچین برای تزیین به میزان لازم
-ماهیچه یا گوشت گردن پخته شده ۱ پیمانه
طرز تهیه حلیم اراکی :
ابتدا بلغور گندم را که از شب قبل خیس کردهاید داخل قابلمه بریزید. آب قلم یا آب را اضافه کنید و بگذارید بلغور گندم بپزد.
در اواسط پخت، گوشت های پخته شده را ریشریش کنید و به بلغور اضافه کنید.
حلیم را با گوشتکوب بکوبید تا کشدار شود. این مرحله را چندین بار تکرار کنید.
حالا نمک، روغن و دارچین را اضافه کنید. مواد را روی حرارت بگذارید و صبر کنید تا حلیم جا بیفتد.
یک نکته برای تهیه حلیم اراکی :
اگر از آب قلم گوساله استفاده می کنید بهتر است روغن را حذف کنید.
منبع : سیری در ایران