خانه / غذاهای محلی ایران / قلیه بادمجان

قلیه بادمجان

قلیه بادمجان یک غذای خوشمزه و لذیذ گیلانی

از نظر طب قدیم بادمجان گرم و خیلی خشك است . بادمجان بر خلاف آنچه كه عوام اعتقاد دارند كه بی بو و خاصیت است دارای خواص زیادی است . مهمترین خاصیت آن كم كالری بودن آن است كه غذای بسیار خوبی برای كسانی است كه می خواهند وزن كم كنند زیرا دارای ویتامین و مواد معدنی نیز می باشد .بادمجان بعلت دارا بودن آهن در رفع كم خونی داروی موثری است .بادمجان را می توان برای از بین بردن ورم و التهاب روی عضو ملتهب گذاشت .بادمجان پادزهر خوبی برای مسمومیت های حاصل از خوردن قارچ سمی است . خوردن بادمجان گرفتگی رگها را باز می كند و شخص را ازخطرسكته قلبی محفوظ می درد . جوشانده ریشه بادمجان درمان بیماری آسم است.بادمجان مقوی معده است .

از بادمجان می توان به عنوان مسكن برای تسكین در استخوان شكسته و ضرب خورده استفاده كرد بدین طریق كه باید بادمجان را در فر بگذارید كه نیم پز شود و سپس آب آنرا با فشار بگیرید و بعد بمقدر نصف این مقدر آب به آن شكر قهوه ای اضافه كنید آنرا هم بزنید و بنوشید.
بهترین طریقه پخت بادمجان آب پز كردن و یا پختن در فر است زیرا سرخ شده آن سنگین شده و برای معده های ضعیف مناسب نیست . بادمجان نباید مورد استفاده اشخاصیكه بواسیر و یا درد چشم دارند قرار گیرد زیرا بیماری آنها را تشدید می كند . اینگونه اشخاص اگر می خواهند بادمجان بخورند بهتر است آنرابا گوشت و روغن و یا سركه بپزند و بخورند .

مواد لازم جهت تهیه قلیه بادمجان برای ۴ نفر :

بادمجان متوسط ۴ عدد
مغز گردو چرخ شده ۳ قاشق غذا خوری
پیاز رنده درشت شده تفت داده ۲ عدد
رب انار ۲ قاشق غذا خوری
نمک و فلفل به میزان لازم
کره یا روغن حیوانی ۲ قاشق غذا خوری
ریحان چرخ شده ۱ قاشق غذا خوری
گوجه فرنگی ۶ عدد
دارچین ۱/۲ قاشق چای خوری
ریحان چرخ شده (ریحان محلی که تو منطقه شمال ایران هست،اگر نبود همون ریحان سبز بریزید. )

طرز تهیه قلیه بادمجان :

بادمجان ها را پوست کنده، خرد کرده و بعد نمک می ریزیم روی آن و با مقداری آب می گذاریم ۱ ساعت بماند، تا آب سیاهی که دارد از خودش پس داده شود ،در غیر این صورت خورشتمان خوش رنگ در نمی آید.
بعد ۱ ساعت بادمجان ها را آبکش کرده و شسته و می گذاریم داخل قابلمه و با ۴ لیوان آب و زردچوبه، کمی نمک تا خوب بپزد. آنقدر باید بپزد تا خوب له شود .
بعد گوجه فرنگی ها را پوست کنده و خرد کرده به آن اضافه می کنیم .
پیاز، مغز گردو، و رب انار و کره را اضافه کرده و خوب هم می زنیم و می گذاریم تا خورشت خوب بپزد و جا بیفتد. زمانی که دارد میپزد باید مرتب هم بزنیم چون زود ته می گیرد.
آنقدر باید بپزد تا مثل میرزا قاسمی شود . وقتی خورشت جا افتاد. ریحان و دارچین را هم به آن اضافه کرده و خوب هم میزنیم.

منبع : سیری در ایران

درباره رضا.خ

مشاهده بیشتر

کله جوش اصفهانی

کله جوش، غذای خوش عطر اصفهانی ها

دستور پخت کله جوش اصفهانی | یکی از غذاهای محلی ایران و اصفهان کله جوش …