غذاهای محلی ایران

آش مصطفی

آش مصطفی اراک

آش مصطفی یکی از جندین غذای سنتی و محلی اراکی‌هاست که در منطقه فرمهین، غذای میهمانی‏‌ها بوده است.

مواد لازم برای ۴ تا ۶ نفر:

برنج: ۲۰۰ گرم

نخود: ۱۰۰ گرم

برگ چغندر: ۵۰۰ گرم

کشک: ۱۵۰ گرم

پیاز داغ: ۲ قاشق غذاخوری

نعنا خشک، زردچوبه: یک قاشق غذاخوری

آش مصطفی

طرز تهیه:

* نخود را که از شب قبل خیس کرده‏‌اید با مقداری آب روی حرارت قرار می‌دهید.

* پس از یک ساعت، برنجی که از قبل خیس کرده‏‌اید را اضافه کنید و اجازه دهید تا برنج کاملا پخته و نرم شود.

* سپس سبزی برگ چغندر که بیشتر به صورت خشک استفاده می‌شود و آن را خیس نموده‌اید به آش اضافه کنید.

* هنگامی که سبزی پخته شد، پیاز داغ را به آش بیفزایید.

* مقداری روغن را در ظرفی روی حرارت قرار دهید، روغن که داغ شد یک قاشق زردچوبه بعد یک قاشق نعنا خشک را در روغن بریزید و از روی شعله بردارید و سریع به آش در حال جوش اضافه کنید. این کار باعث می‏ شود تا آش شما طعم‏ بهتری داشته باشد.

* کشک در آخر اضافه می‌شود و شعله را خاموش کنید.

* در پایان مقداری نعنا داغ و پیاز داغ و کشک روی آش ریخته می‌شود.

انرژی کل: ۱۵۰۰ کیلو کالری

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا