بارسلون شهر زيباى كاتالان ها، شهر گائودى، شهر فوتبال، شهر آفتاب و دريا و بزرگترين فرزند مديترانه است. بارسلون همان چيزي است كه از يك شهر اروپايى انتظار داريد؛ دريا و ساحل، رستوران ها و كافه هايى كه تا پاسى از شب بازند، خيابان هاى پر گردشگر، آثار ديدنى و موزه ها، آثار معمارى معروف، خريد و تفريح.
بارسلون شهرى است براى همه؛ شهرى پرجنب و جوش و شاد و زيباست و هرچند روزى هم كه آنجا بمانيد، باز هم جايى براى ديدن دارد. مى توانيد تمام وقتتان را به استراحت كردن، شنا و آفتاب گرفتن بگذرانيد و عصرها بعد از خريدكردن از مغازه هاى رنگارنگ شهر، در رستوران هايش مهمان غذاهاى خوشمزه اسپانيايى باشيد و از زنده بودن شهر در شب لذت ببريد يا مى توانيد گردشگر نقشه به دست فعالى باشيد و موزه ها و آثار ديدنى را يكى پس از ديگرى ببينيد و عكس بگيريد و باز هم وقت كم بياوريد. معمولاً انتخاب گردشگرانی كه براى اولين بار به اين شهر سفر مى كنند، تركيبى از هر دو است. بارسلون با همه تفاوتهاى فرهنگى اش با ساير شهرهاى اسپانيا (زبان، فرهنگ و نژاد كاتالان ها كه متفاوت از ساير اسپانيايى هاست)، از زيباترين و رؤيايى ترين شهرهاى اين كشور محسوب مي شود.
بارسلون به غیر از جاذبه های گردشگری فراوانی که دارد به عنوان قطب علمی و صنعتی کشور اسپانیا هم محسوب می شود. دانشگاه های مطرح شهر بارسلون هر ساله پذیرای ده ها هزار دانشجو از سایر کشورهای جهان می باشد. بارسلون در سه حوزه جذب گردشگر خارجی، جذب دانشجویان خارجی و همچنین تولید و صادرات زیتون و روغن زیتون، درآمد ارزی زیادی برای اسپانیا دارد.
نام بارسلون از زبان فنیقیهای ساکن ایبری که آن را بارکنو میخواندند آمده است. این مطلب را میتوان به واسطه یک سکه قدیمی که بر روی آن به خط ایبری، بارکنو (Barkeno in Levantine Iberian script) نوشته شده است تایید کرد. در متون یونان باستان آن را بارکینون و در لاتین آن را بارسیلونوم نوشتهاند. در قرون وسطی این شهر به شکلهای مختلفی چون بارچینونا، بارسالونا، بارچلونا و بارچنونا شناخته میشده است. همچنین برخی نوشتهها نام این شهر را به جنرال کارتاژ٬ همیلکار بارسا مرتبط دانستهاند (پدر هانیبال بارسا سردار شهیر کارتاژی).
در رابطه با تاریخ ساخت این شهر، دو داستان متفاوت وجود دارد. داستان اول ساخت شهر را به ۴۰۰ سال پیش از ساخت رم توسط اسطورهای به نام هرکول نقل میکند. داستان دوم تاسیس این شهر را به همیلکار بارسا کارتاژی پدر هانیبال نسبت میدهد که نام این شهر را بارسینو نام نهاد.
در حدود ۱۵ پیش از میلاد رومیها شهر را به یک کاستروم (اردوگاه نظامی روم) متمرکز بر روی مانس تبر، یک تپه کوچک در نزدیکی تالار قدیمی شهر، پلازا سنت خومه تغییر دادند. بارسلون در زیر استعمار روم فاونتیا یا به شکل کامل مستعمره فاونتیا جولیا آگوستا پیا بارسینو نام داشت.
این شهر، شهر بندری پر اهمیتی در اسپانیا محسوب می شود که به دلیل امنیت بالا و وجود موسیقی و جنب و جوش شبانه شهرت دارد و دارای شب های زنده و پر هیجانی است. اما جاذبه ها و دیدنی های بارسلون فوق العاده زیاد می باشند و هر گردشگری با هر سلیقه و خواسته ای را می تواند مجذوب خود کند.
کلیسای جامع بارسلون
کلیسای جامع بارسلون شامل کلیسای جامع صلیب مقدس و سنت اویلالیا می باشد. این کلیسا، به کلیسای جامع گوتیک و به عنوان مقر اسقف اعظم هم شناخته می شود. این کلیسا در طول ۱۵۰ سال ساخته شد و شروع این سازه از سال ۱۲۹۸ بوده، معماری گوتیک هنرمندانه ای را در نمای این ساختمان می تواند دید که جلوه ای ویژه به این بنا داده است.
قلعه مونتجیک (Montjuïc)
قلعه مونتجیک قلعه ای نظامی و دژی مستحکم برای محافظت از شهر بوده که در قرن ۱۷ بازسازی شده است. این قلعه را تا سال ۱۹۶۰ به عنوان زندان بهره برداری می کردند و قلعه ای مخوف می باشد. دلیل خوفناک بودن این قلعه استفاده از آن به عنوان زندان و مکانی برای اعدام مخالفان در بین سال های ۱۹۳۶ تا ۱۹۳۹ می باشد. تا قبل از سال ۲۰۰۹ هم به عنوان موزه از آن استفاده می شد که از آن به بعد تنها برای بازدید توریستی مورد استفاده قرار گرفت و همه فعالیت های دولتی در آن متوقف شد.
موزه کاتالونیا
موزه کاتالونیا یک موزه ملی در کشور اسپانیا محسوب می شود که بیشتر آثار هنرمندانی بزرگ همچون پیکاسو را در دل خود جای داده است . این موزه بیش از ۳ هزار اثر هنری از هنرمندان بزرگ را به نمایش گذاشته که دیدن آنها خالی از لطف نیست. معماری خود موزه هم در نوع خود بی نظیر و حیرت انگیز می باشد.
فواره جادویی
فواره جادویی، فواره ای زیبا تلفیق شده با نور و موسیقی می باشد و هنگام پخش موسیقی به شکل موزیکال و هماهنگ با نت های موسیقی، حرکات زیبایی را با رنگ های متنوع در هم می آمیزد و همگان را سر شوق می آورد.
مجله اینترنتی گردشگری سپاهان (کوله)
نیما علایی