معرفی نقاط گردشگری ایران

تنگه رغز، صعب العبورترین زیبای پنهان

یکی از تماشایی‌ترین جاذبه‌های گردشگری طبیعی ایران، تنگه‌ رغز است که در فاصله ۳۵ کیلومتری شمال غربی داراب، در بخش فسارود، منطقه‌ حسن‌آباد قرار دارد. واژه‌ رغز به‌معنی راه بکر و لغزنده است.

اگر اهل طبیعت هستید و سفرهای ماجراجویانه و مهیج به نقاط مختلف از جمله علایق شماست ما به شما این تنگه را پیشنهاد می کنیم.

برای ماجراجویی و کسب تجربیات جدید و ماجراجویانه، تنگه رغز می تواند یک گزینه فوق العاده باشد. سنگ نوردی روی صخره های عظیم و باشکوه، آب تنی، شنا و لمس خنکای آب در حوضچه های زلال، شنیدن آوای دلنشین آب و هم مسیر شدن با آبشارها در هنگام فرود از دیواره های استوار … می تواند بخشی از تجربه های جذاب سفرتان باشد.

 جالب است بدانید در تنگه‌ رغز یا آن‌گونه که محلی‌ها می‌گویند، تنگه رودخیز، ۶۴ آبشار و حوضچه‌ طبیعی جاری است. البته تعداد کمی یعنی ۱۴ تا از این آبشارها مورد توجه گردشگران قرار گرفته است. این تنگه حدود ۴ کیلومتر درازا دارد که از دره‌ رغز آغاز شده و به دره‌ جنوب می‌رسد. در جایی که آخرین آبشار دره‌ جنوبی قرار گرفته، تنگه‌ رغز به بن‌بست می‌رسد.

از زیبایی ها و شکوه تنگه رغز می توان به نورپردازی خیره کننده خورشید و انعکاس آن در آب های فیروزه ای و زلال تنگه؛ سنگ ها و صخره های سرخ، نخودی، کِرِم و نارنجی بستر تنگه که جشنواره ای از رنگ های زنده را برپا کرده اند اشاره کرد. همچنین نواری سبز از گیاهان با طراوت که در محل برخورد آب و سنگ، زیبایی تنگه را دو چندان می کنند، آبشارهای متعدد و حوضچه هایی که مانند جام های سر ریز هستند، از دیگر جاذبه های تنگه هستند.

این تنگه که از دو طرف با دیواره هایی بلند محصور شده است به دلیل وجود چشمه های فراوان در این دره و ۶۴ آبشار جاری شده که از این تعداد ۱۲ آبشار نیازمند فرود با طناب است، بسیار جالب و فرح بخش است.

ارتفاع فرودها حداقل ۶ تا حداکثر ۶۵ متر و مابقی آبشارها با پرش در آب قابل گذر است. حوضچه های زیر آبشارها حداقل ۶  و حداکثر ۲۰ متر عمق دارند. هیجان شیرجه زدن و شنا کردن در این آبشارها و فرود آمدن از صخره های رنگارنگ آن، چنان لذتی به شما می دهد که برای همیشه در ذهنتان باقی خواهد ماند.

دره رغز به طول تقریبی ۴ کیلومتر در امتداد شمال به جنوب از سرچشمه رغز تا دره جنوب،۶۰ آبشار و حوضچه طبیعی را در خود جای داده که تنها ۱۴ آبشار و آبگیر دره جنوبی مورد توجه عموم مردم و کوهنوردان بوده است و با رسیدن به آخرین آبشار  به ارتفاع ۳۵ متر دره جنوبی به بن بست می رسد. بلندترین آبشار این دره، آبشار آذرخش به ارتفاع ۶۵ متر و آخرین آبشار، ابشار وداع با ارتفاع ۴۶ متر است.

منطقه سرچشمه رغز نیز که از مسیر دیگری پیمایش می گردد، جنگلی زیباست که محل آغاز آب رغز است. رسیدن به این منطقه نیز با ۳ ساعت کوهپیمایی امکان پذیر است. آب رغز که از این منطقه آغاز می گردد با ایجاد حوضچه ها و آبشارهای طبیعی تا دره جنوبی امتداد و نهایتاً در آبگیرهای انتهایی به زمین باز می گردد.

از منطقه سرچشمه نیز بدون وسایل فنی امکان بازدید از چندین حوضچه و آبشار مسیر است و نهایتاً با رسیدن به آبشار بلندی به طول ۲۳ متر، کوهپیمایان متوقف می شوند.

در حد واسط منطقه سرچشمه و دره جنوبی رغز ده ها آبشار و آبگیرهای زیبا و طبیعت بکر تنها با استفاده از وسایل فنی امکان پیمایش می یابد.

از دشواری مسیر که بگذریم پوشش گیاهی این ناحیه، زیبا و چشم‌نواز است و می‌توانید گیاهانی مانند ارژن،‌ برنوک، انار، کل‌خنگ، مرزنجوش، پونه و پر سیاوشون را در محدوده‌ تنگ رغز ببینید.

مجله اینترنتی گردشگری سپاهان (کوله)

آناهیتا جعفری

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا