معرفی نقاط گردشگری ایران

منطقه زیباى «صدف کوهى» آق بند

روستاى «آق بند» در ۵۹ کیلومترى شمال گنبد کاووس واقع شده و از توابع بخش داشلى برون دهستان اترک است. نزدیک ترین روستا به آق بند، روستاهاى نارلى داغ و اوچ قویى بوده که جزء همسایگان شمالى هستند.

روستا در داخل دره قرار دارد و اطراف روستا را تپه هاى خاکى فرا گرفته که در طبیعت زیباى بهارى چوپانان دام هاى خود را در آن مى چرانند. شغل مردم روستا، کشاورزى و دامدارى است. کشاورزان بیشتر به کشت گندم، جو و هندوانه مى پردازند و کشت خربزه براى مصرف خود کشاورزان بوده و دامداران به پرورش دام هایى چون گوسفند، بز و گاو اشتغال دارند. زنان و دختران روستا علاوه بر کمک در کارهاى دامدارى و کشاورزى، در صنعت بافت قالى و قالیچه و پشتى ترکمنى (قارچین) مشغول هستند.

نام روستا از معدن صدفى که در شمال روستا همچون کمربندى نمایان بوده، گرفته شده است.

منطقه کوهی آق‌بند گنبدکاووس شامل کوه‌ها و تپه‌ماهورهایی به‌طول ۲۰ کیلومتر است که از بقایای رسوبات فسیلی (حلزون، صدف‌ها، مرجان‌ها و شکم پایان) تشکیل شده و بیانگر دوره حیات از دوران سوم زمین‌شناسی در استان گلستان است.

روستا در داخل دره قرار دارد و اطراف روستا را تپه‌های خاکی فرا گرفته‌اند که در طبیعت زیبای بهاری چوپانان دام های خود را در آن می‌چرانند. شغل مردم روستا کشاورزی و دامداری است. کشاورزان بیشتر به کشت گندم، جو و هندوانه می‌پردازند و کشت خربزه برای مصرف خود کشاورزان است و دامداران به پرورش دام هایی چون گوسفند، بز و گاو اشتغال دارند.

زنان و دختران روستا علاوه بر کمک در کارهای دامداری و کشاورزی، در صنعت بافت قالی و قالیچه و پشتی ترکمنی (قارچین) مشغول هستند. نام روستا از معدن صدفی که در شمال روستا همچون کمربندی نمایان است گرفته شده است.

معدن صدف آق بند: معدن لوما شل ( Lumachelle ) در شمال و شمال شرق شهرستان گنبد کاووس در حوزه ای به وسعت ۳۰۰ کیلومتر مربع گسترده است. این منطقه به علت دور افتاده بودن، مدت ها ناشناخته مانده بود. لوما شل سنگی است که از اجتماع صدف دو کفه ای ها و شکم پایان به وجود آمده است. این ماده معدنی به طور کاملا اتفاقی در سال ۷۶ گزارش و سپس پی جویی در منطقه توسط کارشناسان سازمان صنایع و معادن استان انجام و وسعت کانسار بسیار عظیم تشخیص داده شد.

این روستا، ترکمن نشین است و طایفه‌ «داز» با نام خانوادگی «توغدری» (داز)، «قره باش»(داز)، «سن سبلی» (قره باش)، «امینی»(قره باش)، «داز دردی»، «داز» و چند خانواده از «بهلکه» در آن زندگی می‌کنند. طبیعت روستای آق بند در ماه های اسفند و فروردین بسیار سرسبز و دیدنی است.

مجله اینترنتی گردشگری سپاهان (کوله)

آناهیتا جعفری

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا