معرفی نقاط گردشگری جهان

جزایر بکر و اکوسیستمی

بسیاری از جزایر دور افتاده در سراسر جهان وجود داشته که دارای برخی از گیاهان و جانوران منحصر به فرد می باشند. برخی از انواع گیاهان و جانوارانی در این جزایر اکوسیستمی در جهان وجود داشته که در هیچ جای دیگر نمی توانید آن ها را یفت کنید زیرا به گونه ای تخصصی تکامل یافته اند. این جزایر که از رقابت های شدید میان گونه ها در سرزمین اصلی جدا شده اند، پناهگاهی یافته تا بتوانند به صورت جداگانه تکامل پیدا کرده و به عنوان یک میراث طبیعی و گنجینه ای غیرقابل جایگزین شناخته می شوند. در این مطلب می خواهیم جزایر اکوسیستمی جهان که نمونه گونه های گیاهی و جانوری آن را نمی توانید در هیچ کجای دنیا پیدا کنید معرفی نماییم پس با ما همراه شوید. لازم است بدانید که جزایر اکوسیستمی معرفی شده صرفا توسط آب محاصره نشده و ممکن است به وسیله طبیعت از زمین های اطراف خود جدا شده باشند.

جزایر اوگاساوارا

جزایر اوگاساوارا، مجمع الجزایری با بیش از ۳۰ جزیره گرمسیری و نیمه گرمسیری می باشد که تحت نظارت توکیو قرار داشته اما در فاصله ای هزار کیلومتری در جنوب واقع شده اند. تا سال ۱۸۳۰ این مجمع الجزایر ساکنانی نداشته و به نام مونینجیما به معنی جزیره غیرقانونی شناخته می شده است. از آنجایی که این مناطق تا سال های اخیر دور از دسترس انسان ها بوده است می توان آن را یکی از جزایر اکوسیستمی در جهان دانست. گاهی اوقات به جزایر اوگاساوارا لقب گالاپاگوس شرق را نیز می دهند. امروزه حدود ۲۳۰۰ نفر در جزایر چیچیجیما ئ هاهاجیما زندگی کرده و در حدود ۱۷ هزار گردشگر سالانه از این جزایر و اکوسیستم منحصر به فرد آن دیدن می نمایند.

کوه رورایما

تپویس یک کوهستان با سطح صاف می باشد که در ارتفاعات گینه در آمریکای جنوبی یافت می شود. بالاترین سطح آن بیش از ۲۷۰۰ متر ارتفاع داشته و معروفترین آن کوه رورایما می باشد. از آنجا که کوه به طور کامل از خاک جنگل جدا شده است بنابراین در حدود یک سوم از گونه های گیاهی در کوه رورایما تکامل یافته و و منحصر به فرد این فلات می باشد. این کوه در سال ۱۹۱۲ زمانی مشهور شد که سر آرتور کونان دویل (Sir Arthur Conan Doyle) رمان داستانی خود را به نام جهان از دست رفته نوشت. او صعور از کوه رورایما را در جستجوی گیاهان ماقبل تاریخ و دایناسورها توصیف کرده است. اعتقاد بر این بود که زندگی جداگانه و بدون تغییر برای میلیون ها سال در این کوه ها وجود داشته است.

جزیره کریسمس 

جزیره کریسمس که در سال ۱۶۴۳ به این اسم نامگذاری شد بخشی از قلمرو استرالیا در اقیانوس هند می باشد. این جزیره در فاصله ای ۲۶۰۰ کیلومتری از شمال غربی شهر پرت (Perth) واقع شده و جمعیتی بالغ بر ۱۴۰۰ نفر دارد. انزوای جغرافیایی و میزان پایین اختلالات انسانی در این جزیره باعث شده تا آن جزء جزایر اکوسیستمی در جهان قرار گیرد. مشهورترین گونه های بومی این جزیره خرچنگ سرخ کریسمس می باشد. اگرچه که حضور خرچنگ ها محدود به یک منطقه ای کوچک می باشد اما برآورد می شود که در حدود ۱۲۰ میلیون خرچنگ قرمز از ۱۴ گونه در این جزیره زندگی می کنند. مهاجرت بزرگ آن ها به دریا برای تخم ریزی یکی از معجزات دنیای طبیعی می باشد که بسیار دیدنی است.

سوکوترا

سوکوترا که بخشی از قلمرو دریایی کشور یمن می باشد، مجمع الجزایر کوچکی تشکیل شده از چهار جزیره می باشد که در اقیانوس هند قرار گرفته اند. بزرگترین جزیره که در حدود ۹۵ درصد از سطح زمین ها را به خود اختصاص می دهد در فاصله زیادی در حدود ۲۴۰ کیلومتری از شاخ آفریقا و ۳۸۰ کیلومتری از جنوب شبه جزیره عربستان واقع شده است. انزوای طولانی زمین شناسی این مجمع الجزایر و همچنین خشکسالی های بسیار موجب شده تا سوکوترا یکی از جزایر اکوسیستمی در جهان با ویژگی های منحصر به فرد باشد. تحقیقات نشان داده است که بیش از یک سوم از ۸۰۰ گونه گیاهی موجود در این جزایر در هیچ کجای دنیا وجود ندارند. این مکان به عنوان بیگانه ترین نقطه در زمین شناخته می شود.

پارک ملی کومودو 

پارک ملی کومودو یکی از پارک های ملی در اندونزی می باشد که در جزایر کوچک سوندا (Sunda) واقع شده است. این پارک شامل سه جزیره بزرگ به نام های کومودو (Komodo)، پادار (Padar) و رینکا (Rincah) و همچنین ۲۶ جزیره کوچکتر می باشد. این پارک که به عنوان جزایر اکوسیستمی در جهان شناخته می شود برای اولین بار به منظور حفاظت از اژدهای کومودو که بزرگترین مارمولک جهان می باشد تاسیس گردید. پس از آن محافظت از محیط زیست در این منطقه به سراسر مناطق زمینی و دریایی گسترش یافت. اژدهای کومودو بزرگترین خزنده جهان بوده که می تواند تا ۳ متر طول و تا ۷۰ کیلوگرم وزن داشته باشد. این مارمولک های غول پیکر بر جزیره خود مسلط بوده و علی رغم توانایی ان ها برای شکار اغلب از لاشه حیوانات تغذیه می کنند. اگرچه که این موضوع نادر می باشد اما گزارش هایی از حمله اژدهای کومودو به انسان نیز وجود دارد.

جزایر گالاپاگوس 

جزایر گالاپاگوس یکی از جزایر اکوسیستمی در جهان و بخش کوچکی از جزایر آتشفشانی متعلق به اکوادور در اقیانوس آرام می باشد. این جزایر کاملا دور افتاده بوده و در فاصله ای حدودا هزار کیلومتری در غرب قاره آمریکای جنوبی واقع شده اند. این مجمع الجزایر شامل ۱۵ جزیره اصلی، ۳ جزیره کوچک و ۱۰۷ صخره و تخته سنگ بوده که در محدود خط استوا قرار گرفته است. لاک پشت های غول پیکر، شیرهای دریایی، پنگوئن ها و گونه های مختلف پرنده را می توانید در این منطقه مشاهده نمایید. در این منطقه برای حفظ زیستگاه های طبیعی کنترل شدیدی برای دسترسی توریست ها صورت گرفته و تمامی بازدیدکنندگان می بایست به کمک یک راهنمای تور از منطقه بازدید نمایند. این جزایر خارق العاده یکی از جاذبه های گردشگری اکوادور بوده که سالانه به طور متوسط ۶۰ هزار بازدیدکننده از آن دیدن نموده اند.

یکی از انواع گردشگری، طبیعت گردی می باشد که طرفداران بسیار زیادی نیز دارد. از سوی دیگر احتمالا طبیعت بکر و یا دست نخورده و یا جزایر اکوسیستمی در جهان می توانند زیبایی های خاصی را به گردشگران ارائه نمایند. بازدید از این مکان ها می تواند احساسی مانند ورود به دنیایی جدید در انسان ایجاد نماید.

پویان آقاسی

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا